Ово је портфолио Соње Шумоња

Šta je to podeljena pažnja?

Поставите коментар

MENTALNA ARITMETIKA

Podeljena pažnja (multitasking) predstavlja mogućnost da se odgovori na više zadataka istovremeno. Možemo je definisati i kao sposobnost našeg mozga da istovremeno vodi računa o dva različita stimulansa, i da odgovori na različite zahteve iz našeg okruženja. Ova kognitivna veština je vrlo važna, jer nam omogućava da budemo efikasniji u svakodnevnom životu.
Naša sposobnost da posvetimo pažnju različitim stimulansima i da obavljamo više radnji istovremeno je ograničena. Naime, kada podelimo svoju pažnju, efikasnost obavljanja različitih radnji se smanjuje, te ih samim time lošije obavljamo. Ipak, treningom mozga poput programa Mentalne aritmetike možemo poboljšati podeljenu pažnju i sposobnost obavljana više radnji istovremeno.
Poznato je da je Mentalna aritmetika najbolji trening za mozak! Vežbajući na računaljci abakus, a potom i trenirajući brzo računanje napamet putem specijalne Anzan platforme, polaznici školice Malac Genijalac razvijaju podeljenu pažnju i druge kognitivne veštine. Ovi treninzi se zasnivaju na tkz. “ plastičnosti mozga “ (neuroplastičnosti). Naime mozak…

View original post 70 more words

Advertisements

Аутор: portfoliosonjasumonja

У Електротехничкој школи "Никола Тесла" у Нишу предајем Математику већ дуги низ година. Уместо да пишем, гледаћете слике, које говоре боље од хиљаду речи! А мој најбољи портфолио су моји ученици!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s